Meniu Închide

CSO Voluntari înscrie o echipă în Campionatul Național U17 Masculin și găzduiește Turneul 1 la București

La sfârșitul acestei săptămâni va demara Campionatul Național U17 Masculin ediția 2022, după o pauză de 8 ani, cu 19 echipe participante, repartizate în cinci grupe. Asemenea celorlalte categorii de vârstă la categoria juniori, meciurile se vor desfășura sub formă de turnee.

Sistemul competițional:

Acesta cuprinde trei faze a câte un turneu fiecare. În urma primului vor avansa 16 echipe, apoi vor avansa 8, urmând ca primele două clasate din fiecare dintre cele două grupe ale Turneului 3 să se califice în Final Four.

 

CSO Voluntari a luat decizia de a înscrie o echipă la această categorie de vârstă, decizie explicată și de coordonatorul secției de baschet a CSO Voluntari 2005, Alin Șipoș:

„ Decizia noastră a venit în mod natural, în urma prestațiilor echipelor de juniori din acest sezon competițional. Majoritatea selecționatelor au avut evoluții pozitive și am considerat că ar avea un cuvânt de spus și la U17.

De asemenea, am considerat că această mișcare va facilita tranziția de la U16 la U18, decizie ce pe termen lung suntem convinși că va ajuta la chimia dintre jucători și crearea unui colectiv omogen.

Noi considerăm că oferindu-le juniorilor posibilitatea de a juca mult mai multe meciuri, ei vor crește semnificativ atât individual, cât și per ansamblu, având experiența partidelor anterioare.”

În primul turneu CSO Voluntari a fost repartizată în Grupa A, turneu pe care îl va și găzdui în data de 29 ianuarie 2022, în Sala Gimnazială Nr. 93 „Emil Racoviță” București.

GRUPA A:

CSO Voluntari
CN Aurel Vlaicu
CSU ASE Dan Dacian București
CSȘ Alexandria (echipa nu mai ajunge la turneu din motive medicale, iar pe această cale le dorim multă sănătate și o revenire cât mai rapidă pe parchet)

Astfel, programul turneului este următorul:

Sâmbătă – 29 ianuarie 2022

9:00CSO Voluntari vs. CSU ASE Dan Dacian București

12:00 – CSU ASE Dan Dacian București vs. CN Aurel Vlaicu București

15:00CSO Voluntari vs. CN Aurel Vlaicu București.