Meniu Închide

Meci important pentru echipa de volei feminin la Sala Gabriela Szabo

Miercuri, 19 ianuarie, începând cu orele 17:00, echipa de volei feminin dispută returul din sferturile de finală ale Cupei României, contra Dinamo București.

După cum v-am povestit, turul, ce a avut loc în Sala Dinamo, s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru gazde. Astfel că fetele noastre au o misiune puțin mai dificilă mâine: aceea de a întoarce rezultatul și de a se califica în Final 4-ul Cupei României.

Înainte de acest meci am avut o scurtă discuție cu una dintre cele mai importante jucătoare ale echipei noastre, Nneka Onyejekwe, care ne-a vorbit atât despre campionat în general, cât și despre acest duel important și ce înseamnă voleiul pentru ea.

În primul rând, felicitări pentru un tur de campionat foarte bun. Cum ți s-a părut în general nivelul campionatului până în acest moment față de alți ani și ce așteptări ai în continuare?

Mulțumim!

Până acum a fost exact cum mă așteptam: echilibrat. Am spus-o înaintea începerii campionatului că va fi un an interesant în care lupta pentru podium va fi una foarte strânsă.

Cu siguranță există loc de progres în jocul nostru și știu că dacă vom continua să muncim cum am făcut-o până acum, lucrurile vor arăta la fel de frumos pentru noi.


Urmează acum pentru voi un meci decisiv de calificare în Final 4-ul Cupei Romaniei, contra Dinamo București. Acesta vine după un rezultat mai slab în tur, teoretic neașteptat. Cum vezi tu acest meci și ce crezi că va face diferența?

L-aș numi “second chance”. Avem ocazia să corectăm greșelile făcute în primul meci și să întoarcem rezultatul în favoarea noastră. Cred că pregătirea psihologică va face diferența. Va fi a 4-a oară când vom juca împotriva lor, din punct de vedere tactic nu au cu ce să ne surprindă.

Mai departe am întrebat-o pe Nneka despre recordul de pe teren propriu din acest sezon – nicio înfrângere acasă din 6 meciuri jucate – dar și despre chimia care există în echipa noastră și atmosfera ce se creează la meciuri, în ciuda unei săli care, ca mai peste tot în voleiul feminin, nu se umple.

Mai puțini, dar buni!

Este foarte importantă atmosfera pe care ne-o creăm în teren și, astfel, prin jocul nostru, prin dorința de a câștiga și prin lupta pe care o ducem pe teren, reușim să le transmitem emoția și celor care ne urmăresc din sală, făcându-i să sară de bucurie la fiecare punct, în special la meciurile grele.

Mă bucur foarte mult că avem un colectiv bun și lucrul acesta s-a văzut in special în momentele dificile. Contează foarte mult relațiile de joc dar eu, personal, cred că o importanță mai mare o are caracterul fiecărui om și puterea de a-ți reveni după eșec.

Cred că nicio echipă nu vine relaxată în sala noastră. Am arătat la ce nivel jucăm în sala noastră și vrem să păstrăm “tradiția”.

În final, pentru că noi vrem să ne exprimăm de fiecare dată destul de clar dorința de a crește vizibilitatea voleiului feminin în Voluntari și în România, am decis că nimeni nu vă poate povesti mai frumos despre asta decât cineva cu adevărat pasionat, care prin sport și volei a trăit din copilărie, până acum.

Astfel, am rugat-o pe jucătoarea noastră să ne spună despre pasiunea ei și de ce crede că voleiul merită urmărit din tribune.

Îmi place provocarea, îmi place să câștig, îmi place să îmi setez obiective și astfel sunt motivată în permanență să cresc. Acestea ar fi doar câteva aspecte care mă fac să iubesc voleiul. Sportul te modelează, te disciplinează, te invață să câștigi, dar și să pierzi.

Voleiul e un sport elegant, din punctul meu de vedere cel mai frumos sport de echipă pentru fete. Îți testează inteligența, creativitatea, puterea de concentrare și e jucat de fete/femei frumoase, de ce să mint.

Nu credem că mai are rost să repetăm, pentru că știți deja că Nneka și toate fetele din echipa noastră vă așteaptă la sală mâine, începând cu orele 17:00, când vom avea nevoie de toată susținerea voastră pentru o calificare foarte importantă.

Noi avem toată încrederea în ele și știm că o să dea totul pentru a își lua revanșa.

Vă așteptăm la sală!