Meniu Închide

Milan Ljubicic, antrenorul principal al echipei de volei feminin, declarații înaintea returului cu Dinamo București din sferturile de finală ale Cupei României

E zi de meci în Sala Gabriela Szabo. Astăzi, 19 ianuarie 2022, echipa de volei feminin dispută returul sferturilor de finală în Cupa României, contra Dinamo București. Un meci ce reprezintă o provocare pentru fetele noastre, fiind nevoite să revină de la 3-1 pentru o calificare în Final 4.

Vă reamintim că în urmă cu doar 5 zile ne-am duelat cu aceeași echipă în deplasare, meci câștigat de echipa noastră cu scorul de 3-1, în etapa a 12-a din DIVIZIA A1.

Am discutat și cu antrenorul principal al echipei noastre, Milan Ljubicic, despre acest sezon, și duelul de astăzi.

Întrebat despre prestația echipei sale până acum, nivelul campionatului și așteptările pentru perioada ce urmează, acesta a declarat:

În acest an în campionat lucrurile merg în direcția normală pentru o ligă competitivă. Avem 6-7 echipe care sunt constante, fără mari diferențe de valoare. Toate acestea încearcă să își asigure o clasare cât mai bună, de aceea fiecare meci este foarte interesant și de multe ori imprevizibil.
Dacă ar trebui să compar acest sezon cu ultimul, cred că de această dată nu avem o favorită sigură la titlu. Din punctul meu de vedere, asta este un plus pentru ligă și pentru fani.

În legătură cu așteptările noastre, pot să spun cu certitudine că acestea sunt să rămânem în top. Muncim din greu, pas cu pas, în fiecare zi, pentru a fi mai buni și a evolua, asta fiind prioritatea noastră numărul 1. La finalul sezonului ne dorim ca în urma rezultatelor noastre să obținem o medalie și să ne dăm șansa de a face parte din Cupele Europene sezonul ce urmează.

Despre meciul de astăzi:

Cu Dinamo deja am jucat de trei ori în acest sezon, iar fiecare meci a fost unul foarte interesant. Sunt o echipă foarte bună și un nume imens în voleiul românesc, de aceea și avem un respect considerabil pentru acest club.

Am putea spune că este, cumva, un derby local, ceea ce face acest meci și mai dificil. Pentru noi însă cel mai important aspect astăzi este să luptăm și să arătăm cât de motivați suntem. Astfel ne putem aștepta la un meci bun din partea noastră, dinamic, încheiat cu rezultatul pe care ni-l dorim.

Apoi l-am întrebat pe Milan despre cele 6 victorii din tot atâtea meciuri disputate acasă în acest sezon și ce impact are acest lucru asupra mentalului fetelor:

În primul rând aș vrea să corectez această propoziție. Acasă nu am pierdut niciun meci nici sezonul trecut, ceea ce ne face să ajungem la un număr de mai mult de 10 partide fără înfrângere. Echipa noastră se simte bine când joacă pe teren propriu, având mai multă încredere în părți specifice ale jocului, mai dificile.

Aș vrea, de asemenea, să subliniez că în ultimul meci acasă din 2021, contra CSM Lugoj, ne-a fost de foarte mare ajutor atmosfera creată de fani și de copiii veniți de la toate secțiile clubului. Și pe această cale aș vrea să le mulțumesc în numele tuturor pentru prezență!

La final, coach Ljubicic le-a transmis suporteilor noștri un mesaj:

O să spun încă o dată că îi invităm și așteptăm pe toți să ne fie alături atât astăzi, cât și în perioada următoare, pentru că ne așteaptă meciuri foarte dificile acasă.

Voleiul este printre cele mai populare sporturi de echipă și cred că fetele, prin toată munca depusă, merită asta.

Sunt convins că odată ce vor vedea jocul echipei, nivelul de competitivitate și fazele spectaculoase, o să le placă și o să revină de fiecare dată când au ocazia.