Meniu Închide

POVESTEA PROIECTULUI „LA MASĂ CU SPORTIVII”

Marți, 7 decembrie, Sala Gabriela Szabo a găzduit un eveniment mult așteptat pentru orașul Voluntari și, în special, pentru întregul club sportiv CSO Voluntari.

De ce special?

Într-o singură idee: 30 DE JUNIORI l 10 SPORTIVI PROFESIONIȘTI l UN PRÂNZ MEMORABIL.

Iată cum a început totul.

Împreună cu prietenii de la EasyPay Systems, Oala Cu Bunătăți și, ca de fiecare dată, cu susținerea totală a Primăriei Orașului Voluntari și a autorităților locale, am adus împreună 30 de juniori ai celor 10 secții ale clubului – copii cu rezultate de lăudat, atât sportive, cât și școlare, copii buni și cu mult potențial- și 10 sportivi și antrenori profesioniști de la cele două echipe de primă ligă ale CSO Voluntari: baschet masculin și volei feminin.

Știm că toți copiii au idoli, oameni care îi inspiră – poate în familie sau poate de la televizor sau din mediul online- , iar noi credem cu tărie că „leading by example” trebuie să fie mai mult decât un motto, atât pentru un club, cât și pentru sportivii profesioniști. Fiindcă, trebuie să ne credeți, interacțiunea directă junior-senior este una extrem de importantă! Mai ales când este sinceră, într-un mediu care să încurajeze discuțiile și poveștile.

De multe ori, atunci când aspiri să ajungi precum idolul tău, există posibilitatea să pierzi esențialul – să vezi numai momentele frumoase, victoriile, meciurile cu 30 de puncte marcate sau cupele și campionatele câștigate. Aici credem că putem să facem diferența. Poate ați observat că de foarte multe ori folosim cuvântul „familie” în loc de persoana I plural și, sincer, nu este un clișeu.

Acești copii îi urmăresc pe „cei mari” la treabă în fiecare zi – văd și cele mai bune antrenamente, asistă și la perioade în care unii jucători stau „pe bară”, accidentați și muncesc singuri, fără echipă, în fiecare zi, pentru a reuși să revină acolo unde le este locul. Apoi, tot ei sunt în tribunele Sălii Gabriela Szabo (sau chiar și în deplasare) și îi văd excelând pe aceeași oameni care de multe ori s-au antrenat lângă ei sau le-au dat un sfat.

Acesta a fost și obiectivul proiectului „La masă cu sportivii” – ca juniorii să știe că au întodeauna un punct de susținere în seniorii clubului, să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat o astfel de viață, cu sacrificii și cu bucurii și cât de importantă este școala în paralel cu sportul.

Ne dorim să menționăm că am luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului cu care ne confruntăm. Toți sportivii care au participat la eveniment, dar și organizatorii, au fost vaccinați, iar cei 30 de copii au fost testați la intrarea în sală, cu 30 de minute înainte de începerea acestuia.

Imediat ce am primit „undă verde” din partea cadrelor medicale, cei mici au fost redirecționați la mese, unde imediat cei 10 speakeri i-au întâmpinat cu chef de vorbă și, foarte curând, cu o mulțime de bunătăți de la Oala Cu … sugestiv – Bunătăți.

Din acel moment totul a fost o experiență unică atât pentru seniori, cât și pentru juniori. Aceștia au fost serviți de cei 10 speakeri, iar apoi s-a dat start la discuții. Au aflat multe lucruri noi, au râs, au învățat din experiențele celor care au vorbit cu fiecare în parte și s-au bucurat per total de tot ce a însemnat această zi.

La final, fiecare participant a primit un „GIFT BAG” care a inclus: o diplomă, tricouri și un trening personalizate marca Vârful Moldoveanu by ANDU, batoane și sucuri bune de tot de la SLooP, biscuiți San, fructe din partea Olivina, vitamine și susținătoare de efort din partea Nutrivita, dar și un „SOCIAL MEDIA GUIDE” – mai exact informații despre toate conturile din online ale speakerilor, pentru a ști că oricând au nevoie pot apela la ei cu încredere.

De asemenea, fiecare rucsac „LA MASĂ CU SPORTIVII” a inclus și cartea „Ca sportivii”, redactată de Sebastian Ionescu, jucător la CSM Miercurea Ciuc. Un baschetbalist a cărui inițiativă de a da ceva înapoi sportului atât de devreme, cât încă se află în activitate, o aplaudăm și o susținem de fiecare dată când avem ocazia. O carte care ar trebui citită de fiecare om pasionat de sport, atât de cei mici, cât și de cei mai mari dintre noi.

Le mulțumim încă o dată celor de la PRO TV, Antena 1, TVR și Metropola TV pentru prezență și promovarea proiectelor noastre! Cu ajutorul lor am adunat și câteva impresii ale participanților:

„Acest proiect chiar este unul special și îmi place foarte mult. Îmi place foarte mult ce se întâmplă la noi, la Voluntari, cel puțin de când am venit eu aici. Este un club cu mulți sportivi, un club în care se investește și în care ne dorim performanță. Așa că și rolul nostru, ca sportivi profesioniști, este să dăm înapoi clubului și celor mai mici. Pe mine personal m-au întrebat multe despre partea psihologică. Am avut un baschetbalist la masă. M-au întrebat despre cum a fost în America, ce s-a întâmplat acolo și povestea mea de la 16 ani la 23 de ani, când am fost în America. Dacă mă urmăriți pe social media, sunt destul de activ pe partea de psihologie sportivă sau mental coaching, deoarece cred că este foarte important în sportul de performanță”, a spus Vlad Moldoveanu la finalul evenimentului.

Ana Opreiu, sportivă la CSO Voluntari, a declarat: „Mi-a dat curaj, încredere că pot să ajung și eu atât de bună în ceea ce fac!”

În încheiere o să recunoaștem că toată lumea – de la parteneri, la presă sau organizatori – s-a simțit foarte bine, bucurându-ne cu toții de bucatele pregătite Oala Cu Bunătăți și de o după-amiază plăcută în Sala Gabriela Szabo.

Și vom împărtăși cu voi și câteva cuvinte spuse „off the record” de către fotograful nostru, Răzvan Păsărică, cel care ne este alături la toate evenimentele importante pe care le „punem la cale”. Aceste gânduri rezumă destul de bine tot ce am încercat noi să exprimăm în cele scrise mai sus: „Sunt perioade în care ai foarte multă treabă, multe evenimente grele și, pur și simplu, nu ai timp de nimic. Și vine un eveniment ca ăsta, unde parcă uiți de toate și timpul nu mai contează, te bucuri de fiecare moment. Iar atunci munca este o plăcere!”

Așadar.. despre asta este vorba. În mijlocul haosului în care ne „învârtim” în fiecare zi, trebuie să ne oprim mai des, să respirăm puțin și să ne bucurăm de sport, de orice ocazie avem de a comunica, de a învăța ceva nou și de a inspira comunitatea în care ne aflăm.

Acești copii reprezintă viitorul și noi vrem să facem tot posibilul să ne mândrim peste ani că am pus măcar o cărămidă spre a clădi viitoare cariere de succes și, dacă nu, viitoare caractere de invidat. Pentru că sportul te învață mult mai mult decât ai putea crede uneori – valori și principii care nu se pierd niciodată.

Mulțumim încă o dată tuturor partenerilor noștri, fără de care nimic nu ar fi posibil: EasyPay Systems, Primăria Orașului Voluntari, Oala Cu Bunătăți, SLooP, Nutrivita, Olivina și ANDU.

Ăștia am fost noi pentru moment: WE THE SOUTH – Over (for now), but never out.

#CREDEMÎNSPORT