Meniu Închide

Sașa Ocokoljic, declarații înainte de prima finală din istorie pentru echipa de baschet masculin a CSO Voluntari

Un sezon de excepție al echipei de baschet masculin a CSO Voluntari se încheie cu prima finală din istorie în Liga Națională de Baschet Masculin.

Un Play-Off fără greșeală, cu 2-0 în sferturile de finală contra SCM Timișoara și 3-0 în semifinale împotriva celor de la CSM Oradea ne-au adus astfel în fața duelului pe care probabil majoritatea suporterilor baschetului românesc îl așteptau: U-BT Cluj-Napoca vs. CSO Voluntari.

Înainte de plecarea la Cluj, am vorbit cu antrenorul formației noastre despre rezultatele de până acum și așteptările sale de la această serie.

„După o prestație excelentă în primele două runde de Play-Off, am reușit să ne calificăm pentru prima oară în istorie în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Cred că după două Cupe ale României și o prezentă în SuperCupa României în doar doi ani este o mândrie că avem deja o medalie garantată și în campionat, dar asta nu înseamnă că nu vom da totul pentru aur.

Adversarul nostru este fără doar și poate cea mai puternică echipă din ligă, cu un sezon de invidiat lăsat în urmă, o echipă față de care avem un respect imens pentru tot ce au realizat.

Ei sunt favoriții, având atât calitate individuală și de grup, cât și avantajul terenului propriu, însă sunt convins că și noi avem punctele noastre forte și vom face această finală foarte interesantă. O finală de care publicul iubitor de baschet din România și nu numai se va bucura.

U-BT e o formație a cărui joc se bazează foarte mult pe fizic, capabili să joace agresiv, dar și să înscrie din diverse situații de joc, în frunte cu punctele din tranziție în meciurile de acasă.

Ambele combatante la titlu se cunosc foarte bine. Deja avem 4 meciuri jucate în acest sezon, cu 2-2 la general, deci mă aștept la o luptă frumoasă între două echipe care au arătat pe parcursul întregului an că merită să fie aici.”

Seria se joacă pe sistemul cea mai bună din 5 meciuri, astfel că prima echipă la 3 victorii devine Campioana României.

Toate informațiile în legătură cu programul primelor două partide din BT Arena, dar și biletele disponibile pentru meciul 3 din Sala Gabriela Szabo sunt disponibile pe platformele noastre de SOCIAL MEDIA.