Meniu Închide

Sasa Ocokoljic, despre parcursul de până acum al echipei în presezon

Ne aflăm în plin presezon, la finalul unei luni de pregătire intensă și, de asemenea, a patru partide amicale, perioadă ce ne-a oferit ocazia să avem o imagine de ansamblu asupra echipei noastre.

Astfel, am discutat cu antrenorul echipei de baschet, Sasa Ocokoljic, atât despre acest parcurs, cât și despre ce ne așteaptă mai departe:

 

„După aproape 3 săptămâni de antrenamente în formulă completă, dintre care prima se poate spune că a fost mai mult una de acomodare, putem să tragem câteva concluzii despre echipa pe care am format-o și despre situația în care ne aflăm în acest moment.

 

Consider că am făcut o treabă bună în pregătire și, spre norocul nostru, am fost scutiți și de probleme mai grave, cu excepția intervenției suferite de Ouszy Barro la mână. Am avut parte doar de mici accidentări, lucruri normale în sport, în special în această perioadă a anului, la începutul pregătirii fizice.

 

După cum spuneam, Ousmane Barro a lipsit per total aproximativ două săptămâni din cauza unor probleme de sănătate, iar acum depune eforturi pentru a reveni la forma sa obișnuită. Ceilalți jucători din grup lucreză într-o manieră profesionistă, iar cele 6 nume noi care au venit la echipă s-au ridicat la așteptările noastre în ceea ce privește eforturile zilnice de a ajunge la cea mai bună formă și de a se integra în lot.

 

În ceea ce privește modul în care arată echipa în acest moment, cu siguranță pot spune că în acest an avem o rotație mai lungă, un număr mai mare de jucători care pot face parte din sistem. De altfel, în cele patru meciuri din presezon, am jucat cu aproximativ 10-11 jucători în rotație și nimeni nu a avut un număr mult superior de minute în teren, făcând tot posibilul să împărțim în mod egal timpul petrecut în teren.

 

De asemenea, consider că toți jucătorii noi au calități foarte bune, atât străinii, cât și jucătorii români și că putem fi optimiști vorbind despre acest sezon. Desigur, sunt câteva reușite din sezonul trecut pe care ne dorim să le repetăm, deci obiectivul este, ca întodeauna, să fim mai buni în următorul sezon. Și sunt convins că dacă vom continua să muncim la fel de mult o să ajungem la performanțele pe care ni le dorim.

 

Revenind la meciurile amicale, patru la număr, pot să spun că având în vedere că ne putem considera o echipă nouă, cu 6 jucători noi veniți în această vară, sunt mulțumit de cele patru victorii, evident, având atât momente bune, cât și momente mai puțin bune în ceea ce privește jocul arătat, concentrarea și multe alte aspecte importante.

 

În acest sezon focusul nostru va fi din nou pe apărare, iar unul dintre principalele obiective ale acestor meciuri amicale a fost să ne adaptăm din punct de vedere defensiv, să depunem efort și energie în acest sens și, desigur, să încercăm să implementăm reguli defensive în teren.

 

Pe de cealaltă parte, din punct de vedere ofensiv, aceste partide ne-au arătat că avem înr-adevăr multe opțiuni, chiar dacă nu am jucat în formulă completă, în special în ceea ce privește poziția 5, unde Ouszy și Eric au bifat fiecare câte două absențe.

 

Așa că, în acest moment, scopul nostru principal este să ne păstrăm într-o formă bună din punct de vedere fizic, să lucrăm la defensivă, pentru că din punctul meu de vedere ofensiva nu va reprezenta o problemă pentru noi. Avem jucători într-adevăr talentați, cu calități foarte bune și chiar și cei ce vin de pe bancă aduc suficient aport în ofensivă.”

În legătură cu turneul amical ce va avea loc în Istanbul, acesta a declarat:

„Acum urmează deplasarea în Turcia, un adevărat test pentru noi. Vom avea mai multe meciuri într-un timp scurt. Sigur, nu suntem proaspeți, cum este și normal în această perioadă, însă în maniera asta vom disputa și meciurile oficiale în luna septembrie și nu numai.

 

Vom juca contra Galatasaray,  fostă câștigătoare EuroCup și, în acest moment, echipă ce va evolua în Champions League, una dintre cele mai bune echipe din Turcia, cu o istorie remarcabilă. Pe lângă faptul că vom folosi acest meci ca un test din orice punct de vedere – baschetbalistic, fizic, tactic – este o șansă imensă pentru băieți de a juca împotriva unor jucători de valoare remarcabilă.

 

Apoi vom juca împotriva unei echipe din a doua ligă a Turciei, cu dorințe de promovare, care, desigur, a format o echipă competitivă, iar în final vom termina această deplasare cu un meci împotriva echipei de pe locul doi din Kazastan, de asemenea un grup cu calități foarte bune.

 

Cred că aceste 3 meciuri sunt exact ce avem nevoie pentru a ne apropia cu adevărat de forma pe care trebuie să o avem la startul competițiilor oficiale, pentru că până atunci nu vom mai avea meciuri amicale, iar pe 22 septembrie ne așteaptă lupta pentru primul trofeu, Supercupa României.

 

Prima impresie este una pozitivă, suntem pe drumul cel bun și tot ce trebuie să facem este să rămânem concentrați, să continuăm să facem aceleași lucruri și, desigur, să soluționăm toate problemele ce pot apărea în cel mai scurt timp posibil.

În final, mi-aș dori să mulțumesc clubului, primăriei și tuturor partenerilor pentru susținerea constantă pe care ne-o oferă încă de la începutul acestui proiect. De aceea îi îndemn și pe suporteri să vină aproape de noi în sezonul ce urmează, unul de întoarcere în sală, la baschet.

Ne dorim să avem alături meci de meci cât mai mulți suporteri, dar și cât mai mulți fani abonați.”