Meniu Închide

Semifinală în Final Four-ul Cupei României contra U-BT Cluj-Napoca

Marți, 15 februarie, începând cu orele 17:00, debutează la Craiova Final Four-ul Cupei României, ediția 2022. Sala Polivalentă va găzdui cele două semifinale în aceeași zi, urmând ca joi, 17 februarie, să aibă loc finala turneului, partidă ce va decide deținătoarea trofeului.

Astfel, CSO Voluntari se va duela cu U-BT Cluj-Napoca pentru un loc în finală, fiind de astfel și cel mai așteptat meci din acest turneu și nu numai.

Unul dintre motive este acela că, prin prisma problemelor de sănătate cu care s-au confruntat ambele echipe la un moment dat, dar și programul încărcat al clujenilor, angrenați în Basketball Champions League, cele două formații nu s-au întâlnit niciodată în acest sezon competițional, cu excepția SuperCupei României.

Acea partidă a avut loc în data de 22 septembrie, când alb-negri abia începuseră parcursul în BCL, iar echipa noastră încă nu își făcuse debutul la nivel european. Meciul a fost unul extrem de echilibrat, decis în ultimele minute. Astfel, U-BT s-a impus cu scorul de 89-82 după ce și la pauză a intrat la vestiare cu un avantaj de 4 puncte.

Revenind la prezent, în acest moment U-BT Cluj-Napoca este neînvinsă în acest sezon atât în campionat, cât și în Cupa României, în campionat având 18 victorii.

Pe de cealaltă parte, echipa noastră deține un bilanț de 14 victorii și 2 înfrângeri și se clasează pe poziția a treia, cu trei meciuri în minus față de ocupanta locului doi.

Înainte de această partidă, am discutat cu antrenorul echipei, Sașa Ocokoljic:

„Acest Final Four este o mare provocare pentru noi și suntem în același timp foarte mândri să ne aflăm din nou în poziția de a lupta într-o semifinală în drumul spre Cupa României.

Jucăm contra unei echipe extrem de bune, care a pierdut un singur meci în acest sezon în toate competițiile. Ei arată un baschet foarte bun, multă calitate în joc și, desigur, în urma unui parcurs ce face cinste României în Basketball Champions League, multă încredere.

Pe de altă parte, noi încă de la începutul sezonului ne-am confruntat cu multe probleme în legătură cu accidentările și pentru o lungă perioadă de timp am jucat având o rotație foarte scurtă.

În ultimele 10 zile am reușit în sfârșit să ne antrenăm în formulă completă și cred că pentru noi cel puțin acesta este cel mai important aspect în acest moment.

În această seară trebuie să fim focusați 40 de minute pentru tot ce trebuie să facem pe parchet. Jucăm contra unei echipe care va pedepsi imediat fiecare slăbiciune, lipsă de energie sau de concentrare, fie aceasta chiar și de o secundă.”

 

Partida va debuta începând cu orele 17:00 și va fi putea fi urmărită LIVE pe Digi Sport sau Look Sport.