Dansul sportiv - un sport de echipă constând într-un cuplu de dansatori ce interpretează pe muzică diferite ritmuri, utilizând tehnici specific, există în cadrul clubului nostru încă de acum 6 ani, aducând un aer prooaspăt printre sporturile deja consecrate din Voluntari.

Dansul sportive este în primul rând o activitate fizica și, de altfel, o excelentă metodă de a ne păstra în formă și a lucra la mobilitate sau coordonarea mișcărilor, dar și beneficia mai serioase, cum ar fi preîntâmpinarea bolilor de tip cardio-vascular sau de control al greutății (se pot arde de la 200 la 700 calorii pe oră).

Această activitate are însă și un puternic impact psihic asupra celor care o practică. Parteneriatul în dans dezvoltă relațiile inter-umane și oferă o stare generala de bine. Dansatorii au incredere in ei înșiși, iar copiii au parte de un colectiv în care invață eticheta specifică dansului de societate.

 

De-alungul timpului, copiii care au făcut parte din secția de dans sportiv a clubului nostru, pe lângă toate beneficiile menționate mai sus, au adus și rezultate de excepție, cu care ne mândrim. Vom menționa doar câteva dintre cele mai importante reușite din ultimii ani:

 

Campionatul Național al României 2018

JUNIOR I – Locul 3

JUNIOR II – Locul 2

Campionatul Național al României U21 2019

FINALA – Locul 6

JUNIOR I – Locul 3

Campionatul Național al României 2019

JUNIOR II – Locul 3

Cupa României 

JUNIOR II – Locul 1

German Open Championship Stuttgart 2020

FINALA – Locul 6

Campionatul Național al României 2020

JUNIOR II – Locul 4

Campionatul Național al României – YOUTH – 2021

FINALA – Locul 5

 

Alte Rezultate:

Locul 1 la Festivalul Grădinițelor 2015 cu grădinița “Sfinții Trei Ierarhi” din Colentina

Locul 1 la Festivalul  Grădinițelor 2017 cu grădinița nr. 2 Voluntari

 

 

Antrenamentele din cadrul secției de dans sportiv sunt conduse de Dinu Răzvan, vârsta minimă de participare fiind cea de 4 ani.

Acestea au loc luni și miercuri, împărțite în două grupe, în funcție de nivelul de pregătire. De la orel 18:00 intră în scenă începătorii, în timp ce de la orele 19:00 performează grupa de avansați.

Vă așteptăm!