Boxul este, după cum știți, sportul în care doi adversari se luptă pe un ring, folosindu-și pumnii (acoperiți de mănuși speciale), important de precizat fiind faptul că întodeauna competițiile sunt organizate după criteriul greutății, aceasta variând de la 49 la 91 de kilograme în general, dar și în funcție de vârsta sportivilor – seniori și juniori.

Beneficiile boxului sunt multiple și diverse, printre care am enumera: faptul că lucrează toate grupele de mușchi, fiind nevoie să te miști rapid, dar și de echilibru și reacție bună și agilitate, ceea ce presupune un corp tonifiat, echilibrat, arderea caloriilor, îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, a coordonării și multe altele.

Acesta reprezintă una dintre „cărămizile” ce stau la baza clubului CSO Voluntari, alături de sporturi precum fotbal, karate sau atletism.

Secția de box a fost fondată în anul 2006 și îi are ca antrenori pe Cornel Dolhaschi, Petre Bornescu și Nicolae Ciubotaru. Aceasta are la acest moment aproximativ 50 de sportivi, vorbind atât despre băieți, cât și despre fete de toate vârstele.

De-alungul timpului aceștia ne-au încântat cu serii foarte bune de rezultate, dintre care vom menționa doar câteva dintre cele mai recente, ale anului 2022: 3 medalii de aur, 4 medalii de argint și 4 medalii de bronz. Astfel, secția de box a reușit să obțină 3 titluri de campioni naționali la 3 categorii diferite de vârstă în anul ce tocmai s-a încheiat.

 

Antrenamentele au loc la Sala Andreea Isărescu din Voluntari, după-amiaza, de luni până joi în intervalul orar 17:00-19:00 și vineri, în intervalul orar 16:00-18:00, dar și dimineața: marți, joi și vineri, de la 8:30 la 10:00 și sâmbăta, de la 10:00 la 11:30.

 

Vă așteptăm!