La inițiativa Federației Române de Baschet, echipele participante la turneul Final Four al Cupei României - Craiova 2022 vor dona premiile în bani oferite de partenerul Superbet unor cazuri umanitare sau sociale din comunitatea pe care o reprezintă.

Câștigătoarea trofeului va primi 5.000 euro, finalista - 4.000 euro, în vreme ce învinsele din semifinale - câte 3.000 euro.

Echipa noastră va lupta pentru Iris, fetița fostului baschetbalist Valentin Ailenei, suporter al baschetului românesc și susținător al formației CSO Voluntari.

Micuța Iris s-a născut cu o boală gentică cromozomială foarte rară "TRISOMIE PARȚIALĂ DISTALĂ 7 P, 7p22.3-7p14.3", ceea ce înseamnă ca diagnostic:

- Particularități craniofaciale - Ventriculomegalie progresivă, Hidrocefalie comunicantă
- Anomalii congenitale multiple – DSA moderat (un orificiu la inimă)
- Deformări ale membrelor inferioare – picior talus vertical bilateral, luxație bilaterală de șold de gradul IV
- Întârziere globală de dezvoltare – retard psiho-motor,
- Sindrom hipoton de tip central cu hiperlaxitate ligamentară

În acest moment, Iris este în proces de recuperare după ce a stat în aparat ghipsat din prima săptămână de viață până la 7 luni (schimbat periodic), operație la ambele glezne (refacere os Tal), operație la cap cu montare de shunt pentru drenarea lichidului cefalorahidian cu care va trebui să trăiască toată viața și, când este necesar, să fie schimbat.
La vârsta de 1 an și jumătate va trebui să efectueze alte două operații pentru refacerea șoldurilor.

Deoarece a stat în aparat ghipsat foarte mult timp și genetic are o întârziere de dezvoltare motorie și cognitivă, recuperarea presupune foarte multe terapii (kinetoterapie Voijta, Bowen, kinetoterapie normală, hidrokinetoterapie, fizioterapie și foarte mult inot).

Cheltuielile totale lunare necesare recuperării sunt de aproximativ 8000 de lei și sunt suportate în totalitate de către părinți.

Astfel, noi am ales să donăm micuței Iris premiul în bani oferit de Superbet echipelor participante la turneul Final Four al Cupei Romaniei la baschet masculin - Craiova 2022.

Dacă și tu vrei să o ajuți pe micuța Iris, poți efectua o donație către Asociația Iris Curcubeu Rar, în contul RO63INGB0000999912007504.

 

 

 

Autor: Mara Mihăilescu

Data: 03.02.2022