Ultimul, dar nu cel din urmă…

Treptat, am conturat lotul 2022/2023 al echipei de baschet masculin a CSO Voluntari. Mesaje de mulțumire sau de ”rămas-bun”, jucători care au ales să continue alături de noi, dar și fețe noi cu care ne vom întâlni din toamnă.

Am rămas însă datori cu o poveste. Povestea lui Tony Woods – unul dintre jucătorii despre care ne pare rău să spunem că nu va mai continua alături de noi în sezonul ce urmează. Însă este o decizie cu o poveste pe care nu aveam cum să o ținem departe de voi.

Nu știm câți dintre voi știu, însă, încă din prima parte a sezonului, Tony „s-a lovit” de o recidivă a unei accidentări la umăr din sezonul anterior, moment care s-a dovedit a fi unul de cumpănă pentru viitorul lui în alb-albastru.

Însă cine să spună mai bine povestea decât el…

 

„Acest sezon a fost cu siguranță unul memorabil. În special pentru că nu am știut la ce să mă aștept.

Dacă înainte de acest an mă punea cineva să arăt România pe hartă, recunosc că nu aș fi putut să o fac. Singurul lucru pe care îl știam despre România erau poveștile cu vampiri.

Voluntari – de la staff la fani. Băieții din echipă, nu mai spun. Am avut un grup cu o chimie specială și cred că toți cei din organizație sunt de acord cu ce spun acum. Pentru mine, prezența veteranilor în echipă a contat foarte mult – fiind doar al doilea an ca jucător profesionist, am învățat lucruri importante de la ei, pentru care voi fi mereu recunoscător.

Să câștig primul meu trofeu „peste hotare”... În special având în vedere toate obstacolele pe care a trebuit să le depășim. Nu mulți oameni știu, dar noi glumeam mereu că am fost un „walking hospital” – ce ne-a făcut să trecem mereu peste toate problemele a fost mentalitatea tuturor jucătorilor – ca cei de pe bancă să fie mereu pregătiți să dea 100%, indiferent de cine ar putea absenta.

Acesta a fost cel mai bun an din cariera mea de până acum.

 

 

Accidentarea mea a avut loc acum ceva timp în Portugalia. La acel moment, nu știam cât de gravă este și, ca majoritatea jucătorilor, având dorința de a fi pe teren și speranța că se va vindeca rapid, am continuat să joc fără rețineri. Totul până când, în urma durerilor, am văzut rezultatele RMN-ului făcut în România.

Desigur, decizia a fost una importantă, având și varianta de a mă opera atunci, însă am decis să amân acest moment până la finalizarea sezonului. Pe lângă discuțiile cu staff-ul medical și dl. Doctor Cernat, care m-au asigurat că dacă voi continua să joc accidentarea nu se va agrava, un factor foarte important în luarea acestei decizii a fost echipa. Și prin echipă mă refer la jucători, dar și la staff, care mi-au fost alături necondiționat.

Pentru atingerea obiectivelor noastre era nevoie de fiecare jucător din lot, așa că asta m-a ajutat să trec de dureri uneori și să îmi doresc să dau totul, să joc. Din păcate, în final, am cedat în ultimul act, însă sunt convins că și accederea într-o finală a însemnat enorm pentru jucători și mai ales pentru oraș și organizație.

Experiența operației de aici a fost cu siguranță una interesantă, în special din cauza barierei lingvistice. Totuși, întreg personalul m-a ajutat să rămân calm, fiind prima mea operație, și m-au ajutat cu absolut tot ce am avut nevoie, lucruri pentru care vreau să le mulțumesc.

De asemenea aș vrea să îi mulțumesc domnului doctor Eduard Cernat pentru o operație mai mult decât reușită și întregii echipe Physio Sport Performance, fără de care nu aș fi reușit să parcurg acest sezon, dar și pentru perioada post-operatorie.

 

pastedGraphic.png

 

Timpul de recuperare este de câteva luni, iar eu îmi doresc să fiu apt cât mai repede. Familia și prietenii sunt cei ce mă țin motivat, pe lângă foștii coechipieri, care mi-au trimis mesaje de încurajare. În acest moment, procesul de recuperare merge bine – încerc să iau lucrurile pas cu pas și să mă focusez la fel de tare pe partea mentală, cât o fac pe partea fizică.

Sunt conștient că ambele părți vor fi grele, însă sunt pregătit să accept orice provocare îmi apare în cale și, mai ales, abia aștept să mă întorc pe parchet.”

Nici pentru CSO Voluntari nu a fost vorba vreo secundă despre o decizie ușoară, însă timpul incert de recuperare și startul de sezon plin de provocări, ce se ridică la un alt nivel în acest an, ne-au făcut să facem ce este mai bine pentru echipă.

„Aș vrea să mulțumesc fiecărui fan care ne-a susținut – pe mine și pe colegii mei – în sezonul ce tocmai s-a încheiat. Orașul Voluntari are un loc special în inima mea și asta nu se va schimba niciodată.

 

O dată un TROUBLEMAKER, pentru totdeauna un TROUBLEMAKER. 2 OUT!”