În perioada 01 – 06.08.2022 se desfășoară Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori U20 în Cali/Columbia, acolo unde se vor duela cei mai buni atleți ai lumii.

 

Sectia de Atletism are calificati doi sportivi ce vor reprezenta cu mândrie atât Romania, cât și Clubul Sportiv Orășenesc Voluntari 2005.

 

Toma Denis Simon va concura în proba de 400 de metri plat și la ștafeta de 4x400 de metri, în timp ce Voinea Sorin Alexandru va concura la ștafeta mixtă de 4x400 de metri, cât și la ștafeta de 4x400 de metri băieți.

 

Pentru copii este un vis indeplinit, dupa cum spune si atletul Toma Denis Simon : " Nu credeam acum 3 ani că o să ajung la o astfel de competiție, dar orice dorință se poate îndeplini dacă te antrenezi. Obiectivul meu este să mă calific atât în finala de 400 de metri, cât și în ștafeta de 4x400 de metri și să mă întorc acasă cu un personal best. ”

 

Nici Voinea Sorin nu se lasă mai prejos: "Am progresat foarte mult în ultima perioadă, am trecut de la probe combinate și lungime la sprint, mi-am dorit foarte mult să fiu aici și imi doresc să ajung în finala la 4x 400 de metri mixt și să fac cu colegii mei de la 4x 400 de metri băieți record national”.

 

Antrenorul lor Calfa Vlad, va face si el parte din delegația României, iar pentru el este o realizare la care mulți antrenori țintesc de-a lungul carierei :" Nu pot cere mai mult de atât, este o realizare mare să am sportivi care concurează cu cei mai buni atleți din lume. Acești copii merită să fie acolo, deja în țară performanțele lor sunt foarte greu de egalat, sunt norocos să am o astfel de calitate umană la antrenamente, copiii sunt disciplinați, iar eu fac tot ce îmi stă în putință să îi ajut în acest drum foarte greu numit performanță.”

 

Le urăm mult succes tuturor și, mai ales, să se bucure de fiecare moment pe care îl oferă această experiență - la care au ajuns să participe numai și numai prin muncă și dedicare zilnică.

 

Hai, băieți. Hai, România!