Prima lună a lui 2021 ne-a adus alături de prietenii de la Mozzart România în sala de tenis de masă. La etajul al doilea al Liceului Nicolae Bălcescu, antrenorul Marius Alexandrescu ne-a inițiat în lumea acestui sport al concetrării și al reflexelor rapide. De Marius se leagă în mare parte istoria secției de tenis de masă, el însuși începând să practice acest sport în 2005, la CSO Voluntari. În 2009 a devenit instructor, iar patru ani mai târziu a obținut licența de antrenor. A fost foarte bucuros când l-am anunțat că ”Believe in Yourself” by Mozzart va ajunge și în sala dumnealui, pentru a-i motiva pe copii să creadă în ei și să rămână aproape de sport în acest vremuri complicate.

Putem spune fără să exagerăm că cei mici ne-au impresionat. Am descoperit că tenisul de masă este nemaipomenit pentru familii, părinții aducându-și fetițele sau băiețeii în sala de antrenament de la vârste fragede. Dacă sunt frați sau surori și mai bine! Pasiunea asta se pare că se moștenește și se transmite extrem de rapid.

Juniorii au ridicat ochii de la mingea albă și săltăreață pentru a-l cunoaște pe Dejan Borovnjak, baschetbalistul de 2.09 metri al lui CSO Voluntari. Acesta le-a explicat că atâta timp cât aleg să facă mișcare, nici nu contează ce sport practică. Doar să aibă mereu zâmbetul pe buze!

Dejan, un sportiv crescut într-o Academie de renume, așa cum este Partizan Belgrad, le-a vorbit celor mici despre beneficiile și valorile pe care sportul ți le oferă și a fost bucuros să audă de la ei că mulți practică și înotul, gimnastica, baschetul sau dansurile sportive.

Dejan, prietenii de la Mozzart și directorul CSO Voluntari, Mihai Simion, au primit porția lor de meciuri și putem spune că nu și-au ieșit din mână.

La final, cadourile din partea Mozzart România au adus multe zâmbete, iar diplomele și medaliile le-au oferi copiilor un motiv de mândrie. Au și de ce! Nu au renunțat niciun moment la bucuria de a face sport, de a concura și de a se antrena.

Întreaga galerie foto o puteți vizualiza pe pagina de Facebook CSO Voluntari