CSO Voluntari vs. RSW Liege Basket: Întâlnirea Voluntariului cu Europa!

 

Pentru prima dată, un meci internațional contând pentru un sport de echipă se va disputa în orașul Voluntari! Sala Gabriela Szabo va găzdui cel puțin trei partide în European North Basketball League, ”premiera” urmând să aibă loc pe 15 noiembrie: CSO Voluntari împotriva unui nume mare al baschetului belgian, RSW Liege. Un nou capitol din istoria clubului și orașului se va deschide așadar, iar fanilor care urmăresc evoluția echipei încă de acum câțiva ani, pe când jucam în Liga 1, nu le rămâne decât să clipească de câteva ori, pentru a-și da seama că nu visează, iar apoi să aplaude un prezent mai dulce decât orice ciocolată belgiană: baschetul european a ajuns la noi acasă, la Voluntari!

 

Meci important în calculele calificării

Voluntari și Liege sunt două dintre echipele care se luptă pentru sferturile de finală ale ENBL. Din conferința noastră mai fac parte Zielona Gora (Polonia), Siauliai (Lituania), Valmeira (Letonia), Keila (Estonia), Brno (Cehia) și Newcastle (UK). Primele patru echipe vor merge mai departe pentru o manșă tur-retur a sferturilor, fază care va duce patru echipe la Final 4!

Până acum, CSO Voluntare are 2 victorii și o înfrângere, în timp ce Liege a învins pe Zielona Gora cu scorul de 102-79 si are o victorie.

 

Cine este este RSW Liege?

Fondat în 1967, clubul și-a schimbat numele de 11 ori, în funcție de sponsorul principal.   Vorbim de o formație de tradiție de la care au plecat mulți jucători valoroși spre NBA sau Euroligă, un exemplu fiind Will Thomas (acum la Unicaja Malaga).

Liege a câștigat Cupa în 2004 și Supercupa în 2009, în timp ce în finala campionatului Belgiei au ajuns de două ori (2004 și 2010). Au 7 campanii internaționale la activ, iar acest sezon marchează revenirea în Cupele Europene după o pauză de 12 ani!

Un nucleu autohton puternic

Pivotul Kevin Tumba și conducătorul de joc Emmanuel Lecomte sunt piesele de rezistență din lotul lui Liege, ambii evoluând la Campionatul Mondial din acestă vară. Tumba (2.06 metri) are dublu pașaport (belgian și congolez), evoluând trei ani în puternicul campionat spaniol, la UCAM Murcia, și în ligile din Grecia și Franța. Tot la Murcia a jucat și Manu Lecomte, un fundaș extrem de talentat care însă nu și-a găsit până acum cadența pentru a rămâne la nivel înalt. Pentru scurte perioade de timp el a jucat în Spania, Germania, Israel, Lituania sau în Muntenegru, având în general rol de ”back-up”. Înainte de a veni la Liege, el a câștigat eventul cu Buducnost Podgorica.

Patru americani și Ibrahim Doumbia (Mali) formeză contingentul de străini al lui Liege. Dintre baschetbaliștii proveniți din Statele Unite, cel mai cunoscut este Jamelle Hagins (pivot, 2.06 metri, 34 de ani), fost campion al Italiei cu Reyer Venezia în 2017.

Jucătorii cheie

În BNXT – ligă în care echipele din Belgia concurează împotriva celor din Țările de Jos –, Liege are patru jucători cu peste 10 puncte pe meci: AJ John (20 ppg), Lecomte (16 ppg), Tumba (11) și Troisfontaines (10.7 ppg).

Kevin Tumba este lider absolut la recuperări (11 pe meci), Lemaire are 4.3 asisturi pe meci și cel mai bun indice la intercepții (1.4)

 

Antrenor debutant

Americanul Alex Zampier a primit sarcina de a prelua echipa din acest sezon. El este un fost jucător de top la nivel de Ivy League, la Yale University, fără succese notabile la nivel profesionist.

 

Concursuri și surprize

Nu puteam lăsa un meci atât de important să treacă pe lângă noi fără să vă oferim o super experiență de meci. De la zona de food, la photobooth, cadouri, concurs de aruncări la pauză, show total oferit de majorete și prietenii de la Cupa Edu, prin trupa Challenge Arts și multe alte surprize.

Meciul va debuta la orele 19:00 și va putea fi urmărit LIVE pe Metropola TV și pe canalul de Youtube al ENBL. De asemenea, nu uitați că ne facem încălzirea de la 18:40 cu un studio LIVE ce îl va avea gazdă pe Andu Kedei, ce va purta discuții atât cu CEO-ul ENBL, cât și cu reprezentanții celor două echipe.

 

Biletele sunt încă disponilie pe platforma BLT, dar și la sală, în limita locurilor rămase libere.

 

Vă așteptăm să ne susțineți! 

 

#WeTheSouth