Echipa CSO Voluntari 2021/2022 și... un mod mai special de a îi cunoaște pe băieți

Ne aflăm în mijlocul pregătirilor pentru sezonul 2021/2022 și, mai ales, pentru o lună septembrie extrem de încărcată. Dupăpatru meciuri amicale pe teritoriul României și un turneu puternic în Istanbul, Turcia, vom intra direct în focurile luptei  pentru 2 trofee și o calificare în grupele Fiba Europe Cup, toate acestea în decursul a o săptămână!

Însă, până să trecem la lucruri atât de serioase, vrem să vă oferim ocazia de a vă familiariza cu ai noștri „făcători de probleme”. Pe unii deja îi cunoașteți și suntem convinși că numerele pe care le îmbracă sunt deja conectate în mintea voastră cu numeroase momente din sezonul anterior. Pe alții aveți cel puțin un sezon întreg la dispoziție să îi cunoașteți, sperăm că din tribune și nu numai, întrucât avem multe surprize pregătite petntru comunitatea #WETHESOUTH.

Vechi sau noi însă, nu am discutat niciodată cu băieții despre poveștile din spatele cifrelor care ajung să îi consacreze în Liga Națională de Baschet Masculin. Așa că...haideți să le cunoaștem poveștile împreună!

 

Vlad Moldoveanu – 9

„Cred că, pentru mine, numărul 9 la Voluntari a fost ales din mai multe considerente. În primul rând, eu am purtat numărul nouă la națională după evenimentul tragic ce a însemnat moartea lui Toni Alexe: un jucător care mi-a fost idol, un jucător cum rar a mai avut România și pe care eu mi-am dorit foarte mult să îl urmez în tot ce înseamnă carieră și felul în care vedea și trata jocul de baschet.

Prin venirea mea la Voluntari pot spune că mi-am dorit să închei un cerc al carierei și, în special, mi-am dorit foarte mult să fac performanță la o echipă care poate nu era neapărat printre formațiile de top ale LNBM. Aici s-ar putea forma o paralelă – Toni, când a venit la Ploiești,  a adus echipa de acolo pe harta baschetului european, iar eu, la Voluntari, mi-am dorit să câștigăm trofee și să pun echipa pe harta baschetului românesc.

Recunosc că și Ionuț Georgescu, care este din Ploiești, a contribuit semnificativ la această idee. Inițial eram destul de hotărât să îmi mențin decizia ca numărul 9 să rămână exclusiv la echipa națională, nu la echipa de club. Însă, am ajuns la concluzia că acum este o șansă unică și momentul potrivit pentru această schimbare. De aceea pot să spun că mă bucur că din primul sezon împreună am demonstrat de ce suntem capabili și ne dorim să continuăm în aceeași manieră și cu aceeași mentalitate, de învingători.”

 

Sarunas Vasiliauskas – 12

„Acum ceva (mai mulți) ani țin minte cum mă trezeam în mijlocul nopții pentru a urmări finala NBA dintre Utah Jazz și Chicago Bulls. Și, deși eram un fan mai mult decât înfocat al lui Michael Jordan, mi-am dat seama că nu mi-aș dori să îmi aleg numărul în funcție de un jucător care nu are legătură cu poziția mea în teren sau stilul meu de joc. Așa că, ulterior, am urmărit conducătorii de joc pe care îi apreciam cel mai mult - și așa am ajuns la John Stockton, care purta numărul 12.

Cumva acela a fost momentul în care m-am decis și, de atunci, a fost alegerea mea de fiecare dată când am avut posibilitatea.”

 

Iannis Păduraru - 77

„Numărul cu care am jucat în ultimii ani la juniori, cu care am acumulat experiență și calități de leadership este 11. Și,acum că a venit momentul debutului la echipa de seniori iar toată lumea îmi spune că este „de 7 ori mai greu”, am decis să fiu pregătit cu 7x11=77!

77 în baschetul de astăzi este Luka Doncic, iar pentru noi, românii, este Big Ghiță. Ambii sunt pentru mine niște adevărate exemple și simboluri, reflectând ce poți realiza când ești serios, dedicat și faci ce îți place.

Pentru mine, LNBM este un nou început. Iar alegerea acestui număr vine deoarece, pe lângă altele, din punct de vedere numerologic este asociat cu o serie de calități pe care îmi doresc să le dezvolt din ce în ce mai mult în sezonul care urmează: de a fi îndrăzneț și curajos, de a avea o atitudine pozitivă întodeauna și un mental foarte puternic.”

 

Todrick Gotcher – 0

„Când eram mai mic, jucătorul meu preferat era Gilbert Arenas, iar în acest moment jucătorul pe care îl apreciez cel mai mult din NBA este Russell Westbrook. Amândoi au purtat sau poartă maioul cu numărul 0!

Felul în care Gilbert Arenas juca este ceva ce am admirat încă din primul moment când l-am urmărit „la treabă”. Iar abilitatea lui de a înscrie era cu adevărat impresionantă. Pe de cealaltă parte, pasiunea și energia cu care Russell Westbrook joacă este ceva care nu are cum să nu te motiveze.

De altfel, chiar am avut ocazia să îl întâlnesc atunci când juca pentru Oklahoma City Thunder, iar acela este un moment pe care cu siguranță nu îl voi uita niciodată.”

 

Cezar Stănescu - 6

„Povestea mea e una destul de simplă. Fiind născut pe data de 6 mai, cumva încă din timpul junioratului am pornit destul de hotărât spre sală cu numărul 6 în minte pentru primul meu meci oficial. Norocul a făcut ca atunci să fie liber și, deși lupta cu veteranii la începutul carierei m-a făcut să mai renunț la el în unele sezoane, de fiecare dată când am avut ocazia m-am întors la alegerea asta. Acum mă bucur să pot continua la Voluntari cu aceeași cifră pe spate cu care mi-am și început cariera!”

 

Ousmane Barro – 7

„Deși nu există vreo poveste impresionantă în spate, pot să spun că cel puțin două date importante mă leagă de acest număr. În primul rând, cum probabil ați mai auzit și la alți colegi, primul număr care mi-a venit în minte a fost data mea de naștere, mai exact 7 decembrie. Apoi, un alt moment care mi-a marcat viața și cariera este acela în care am decis să fac pasul spre Statele Unite ale Americii.

Ziua în care mi-am luat la revedere de la familie pentru o perioadă destul de lungă și am decis să îmi urmez visul, acela de a juca baschet de performanță, a fost data de 7 august.”

 

Rolland Torok – 14

„Deci... povestea din spatele lui 14.

La nivelul junioratului, am primit total întâmplător echipamentul cu numărul 7. Am jucat câțiva ani cu acest număr până ce... am întâlnit-o pe Ama (soția mea). Pe vremea aceea și ea era jucătoare de baschet și juca cu numărul 14.

Nu a durat foarte mult și amândoi am constatat că suntem unul pentru celălalt, cum și numerele de pe echipamente „sugerau asta”, 7 fiind jumătatea lui 14. Așa că din acel moment am hotărât să port și eu numărul 14 pe maioul de joc.

Ulterior, multe momente frumoase din viața noastră s-au „învârtit” în jurul acestor două numere, dar o să împărtășesc cu voi câteva dintre cele mai importante dintre ele: nunta noastră a fost pe data de 14.07, iar băiețelul nostru, Ayan, s-a născut în luna a șaptea.”

 

Malcolm Lee – 11

„Numărul 11 este al doilea număr pe care l-am purtat vreodată pe un teren de baschet, când aveam undeva în jurul vârstei de 10 ani. După o perioadă destul de lungă, am făcut tranziția de la numerele #1 și #3, iar venirea mea la Voluntari a marcat chiar momentul în care am revenit la bine-cunoscutul 11.

Mă bucur că mi-a purtat noroc și am avut un sezon foarte bun aici, marcat și prin câștigarea Cupei României. Și, sper ca și în continuare să mă „însoțească” într-un sezon plin de reușite și momente frumoase.”

 

Ionuț Voicu – 3

„Pentru mine, când am venit pentru prima dată la Voluntari, era perioada junioratului U16. Jucătorul meu preferat în acea perioadă era Lebron James, care pe atunci purta numărul 6. Ghinionul a făcut ca acesta să fie deja luat, însă m-am folosit de „ierarhia personală” a jucătorilor din NBA și am trecut la locul 2, Chris Paul.

De aici...deja cu toții cunoaștem bine-cunoscuta prescurtare CP3... Așa că pot să zic că acela a fost momentul în care am decis să continui cu numărul trei pe spate.”

 

Eric Thompson – 32

„Pentru mine, numărul 32 vine fără doar și poate de la jucătorul meu preferat de când eram copil, Shaquille O’Neal. De ce?

Pentru că era un jucător dominant pe terenul de baschet și nu ceda nicio secundă în fața adversarilor, fiindu-le tuturor extrem de greu să „treacă de el”. Consider că impunea respect sub panou și acesta este stilul de joc pe care eu îl apreciez și doresc să îl dezvolt din ce în ce mai bine, cu fiecare zi și fiecare antrenament.”

 

Marcu Badiu – 5

„Povestea numărului meu este una destul de simplă. În cadrul participării la lotul național U16 al României, o vârstă foarte importantă în dezvoltarea mea ca jucător, am primit fără a fi vorba de vreun criteriu maioul cu numărul 5.

Probabil, în subconștient, a fost un număr care îmi va aduce aminte de început, de nivelul de la care am plecat. Și, de ce nu, că toate se întâmplă cu un motiv.

Așa că... De atunci am decis să rămân la această alegere și să îmbrac maioul cu numărul 5 de fiecare dată când mi se oferă ocazia!”

 

Antonio Woods – 2

„Pentru mine totul a început mai devreme decât vă așteptați.. Haha! Când m-am născut, am fost numit după tatăl meu, însă în loc de „Antonio Woods Jr.”, alegerea lor a fost „Antonio Woods ll”, de unde a început totul.

Atunci m-am gândit că dacă tot cifra 2 face parte inclusiv din propriul meu nume, de ce nu ar fi și alegerea potrivită pentru maioul de joc. Deci, de când am început prima oară să practic acest sport, alegerea mea a fost doi și, ulterior, coechipierii mi-au dat și porecla „Deuce”, care înseamnă tot doi.

Cred că este ceva în legătură cu acest număr care „mă urmărește” pese tot.. Însă nu am nimic împotrivă să o facă și în anii ce urmează, atâta timp cât nu vorbim, evident, de un clasament (râde).”

*Notă - Vă putem confirma cele spuse de Antonio, care probabil în acest moment se pregătește de antrenamentul de astăzi în apartamentul cu numărul doi al clădirii unde locuiește. Oare este prea devreme să îl anunțăm că glumele cu „No twoos” ale băieților nu sunt neapărat...glume.

 

David Vida – 25

„ Povestea lui 25... Păi, 25 a fost unul dintre numele purtate de mine în perioada junioratului. Apoi, când am făcut pasul spre echipa de seniori, am preluat gândirea oricărui copil de 15-16 ani în acea perioadă, mai exact de a alege numărul unei vedete din NBA pe care o admiram. Alegerea a fost între Lebron James (care purta atunci numărul 6) și Kevin Durant, care a și „câștigat” bătălia, cu 35.

Așa că...Timp de 3-4 ani am jucat cu numărul 35 pe spate, însă în startul unui nou sezon pe vremea când jucam la Cluj, venirea unui nu jucător, care deja alesese 35, m-a făcut să fiu nevoit să îmi schimb alegerea. Nici nu am stat pe gânduri în acel moment și am revenit la 25, numărul din juniorat cu care am crescut.

Cred că în ultimele sezoane am reușit să îmi dezvolt jocul considerabil și, pe lângă asta, anul trecut m-am văzut și campion al LNBM purtând acest număr, așa că am decis să îmi mențin alegerea și în noua mea provocare alături de CSO Voluntari.”

 

Acestea au fost poveștile numerelor băieților din lotul echipei de baschet CSO Voluntari al sezonului competițional 2021/2022. Încă privim în urmă la un sezon în care cu toții ne-am săturat de cuvinte precum „distanțare”, așa că de această dată ne-am propus, respectând siguranța tuturor, să vă facem să vă simțiți cât mai aproape de noi. Și, sperăm, să ne bucurăm împreună de cât mai multe momente frumoase în sezonul ce urmează.

 

Până data viitoare, troublemakers...

Să nu uitați să vă alăturați comunităților de pe INSTAGRAM, FACEBOOK și, mai nou, TIK TOK – Ne vedem acolo!