CSO Voluntari reușește calificarea în playoff-ul ENBL de pe locul 2 al grupei B și, în urma partidelor ce s-au desfășurat zilele acestea, își cunoaște și adversarul din faza următoare.

Este vorba despre Tartu Ulikool Maks and Moorits. În acest moment, se află pe locul 4 în liga letonă-estoniană, cu un bilanț de 15 victorii și 7 înfrângeri, la conducere fiind antrenorul leton Gundars Vetra, cu istoric în campionate din țări precum Polonia sau Rusia.

Istoric:

-        - 7 titluri (cel mai recent fiind în 2015)

-      -   8 cupe ale Estoniei (cea mai recentă fiind în 2022)

-       -  semifinalistă a ligii letone-estoniene în 2022

-      -   finalistă Baltic League 2016

 

Joaca în Cupe Europene din 2002, rezultate notabile fiind semifinale FIBA Eurocup 2008 și semifinale ENBL în 2022.

 

Printre jucătorii de bază din echipa lor se numără Mart Rosenthal (fundaș, 1.96), cu 19 puncte pe meci, component al lotului național al Estoniei, 
Rinalds Malmanis (leton), Devin Harris (american), Anatolyi Shundel (ucrainian), Aaron Menzies (UK).

 

Sistem competițional:

8 echipe merg mai departe în playoff, urmând ca cele 4 ce câștigă seriile să meargă în Final Four. Seriile se joacă pe sistemul ”cea mai bună din două meciuri”, acestea disputându-se acasă și în deplasare - primul la echipa mai slab clasată, al doilea la echipa mai bine clasată. Astfel, meciul decisiv (al doilea), va avea loc la Voluntari.

Acestea urmează să fie programate în perioada februarie-martie. În timp ce meciul tur nu este încă decis, știm deja că partida de la Voluntari va avea loc pe 26 martie, ora 19:00.

Final Four-ul competiției are loc pe 9-10 aprilie.

Urmează să revenim cu toate informațiile, imediat ce le vom avea.