Cu toate absențele și problemele pe care le-am întâmpinat înaintea Turneului 1 al LNBM, unele aspecte după cele două meciuri de la Cluj ne-au confirmat nevoia de a face un ”upgrade” jocului nostru sub panouri. Astfel, CSO Voluntari se bucură să alăture echipei un alt campion, un jucător cu experiență, bine-cunoscut la nivelul Ligii Naționale și cu o dorință enormă de a câștiga alături de Voluntari. Ousmane Barro are 2.07 metri și evoluează pe poziția 5, având deja opt sezoane la activ în România.  În țara noastră, „Ouzsy” a mai jucat pentru Dinamo București, BC Mureș, BCM U Pitești și U BT Cluj-Napoca, palmaresul său cuprinzând un titlu de campion al României, două Cupe și o Supercupă, toate alături de U-BT Cluj-Napoca, în echipă cu Vlad Moldoveanu. De asemenea, Barro are trei finale de campionat și una de Cupă disputate alături de BC Mureș.

Sportivul originar din Dakar a absolvit liceul Julian din Chicago, respectiv universitatea Marquette, în anul 2008. Cariera sa profefionistă a demarat în același an alături de Górnik Wałbrzych, în Polonia. Ulterior a jucat pentru Szolnoki Olaj KK, Zob Ahan Isfahan, JL Bourg, Orléans Loiret, Link Tochigi Brex și Rilski Sportist. Siteul Unitedhoops ne-a amintit de cea mai spectaculoasă prestație a lui Barro, care s-a consemnat în sezonul 2009/10, când alături de Szolnok a reușit 45 puncte, 10 recuperări și 4 intercepții într-un meci cu Falco Szombathely.

Barro a venit pentru prima dată în România în sezonul competițional 2012/13. El a semnat cu BC Mureș la jumătatea acelei stagiuni. Alături de CSO Voluntari va depăși  borna de 300 de meciuri în baschetul românesc.

În cursul sezonului 2019/20, scurtat de pandemie, în 19 apariții la nivelul Ligii Naționale de baschet masculin, în tricoul lui Dinamo București, Barro a avut medii de 12.2 puncte, 7.0 recuperări și 1.6 pase decisive, 1.2 intercepții și 0.8 capace pentru 17.9 la eficiență în aproape 28 minute pe meci.

În cele trei partide jucate în actualul sezon de Cupa României, Barro a înregistrat 8.7 puncte, 6.0 recuperări și 1.0 pase decisive pentru 12.7 unități la eficiență, înainte de a se despărți de gruparea din capitală.

Bine ai venit la CSO Voluntari, Ousmane Barro!

 

 

 

Autor: CSO Voluntari

Data: 14.12.2020