Doar câteva ore ne mai despart de startul Final Four-ului din Cupa României la volei feminin.

Echipa noastră a reușit calificarea în urma unei serii extrem de disputate contra Dinamo București, iar acum urmează să se dueleze cu CSM Volei Alba-Blaj în prima semifinală a zilei, începând cu orele 15:00.

Cealaltă semifinală le pune față în față pe CSM Târgoviște și Rapid București.

Înainte de această partidă, am vorbit cu trei dintre jucătoarele noastre despre acest sezon, performanțele bifate până acum și așteptările lor de la această confruntare:

 

Alice Kapelovies:

„Sezonul acesta a fost unul foarte echilibrat, în care oricine poate învinge pe oricine. Am muncit foarte mult pentru locul pe care îl ocupăm acum, mai ales pentru a ne face munca mai ușoară acum în 1-4. Nu a fost deloc ușor, pe lângă munca fizică a fost și foarte multă muncă psihică … să trecem peste multe accidentări sau poate peste niște înfrângeri care ne-au demoralizat de multe ori. 

Cred că noi suntem genul de echipă care nu-și permite să se relaxeze la vreun meci, toată lumea trebuie să fie turată la maxim pentru a funcționa așa cum trebuie … Pentru noi nu au existat meciuri ușoare până acum și cred că tocmai abilitatea de a ne concentra în momentele cheie atunci când poate nu jucam foarte bine ca și echipă ne-a ajutat și a făcut diferența! Faptul că am îmbinat destul de bine experiența unor jucătoare cu jocul nostru colectiv a ajutat enorm și mai ales atunci când am respectat indicațiile și pregătirea fiecărei echipe în parte de către antrenor a făcut ca lucrurile să fie mult mai ușoare pentru noi. 

Revenind la Cupa României și calificarea în Final Four, cred că pentru noi înfrângerea din tur cu Dinamo a fost ca un duș rece și mai ales o lecție din care am avut de învățat. Veneam după meciul câștigat cu Medgidia la ele acasă și ne-am relaxat puțin. Mă bucur că ne am ambiționat și ne-am luat revanșa până la urmă.

Acum avem un meci foarte greu împotriva celor de la Blaj dar am arătat că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă din campionat … cu siguranță ne ducem la luptă și vom da tot ce avem mai bun! 

Pentru noi este o adevărată realizare acest Final Four și am vrea să „ne luăm” după băieții noștri de la baschet și să câștigăm și noi Cupa României, așa cum au făcut-o și ei. Ar fi picture perfect pentru CSO Voluntari!

Oricare ar fi rezultatul totuși pentru noi este încoronarea muncii noastre de până acum și vrem să arătăm încă o dată că orice e posibil.

Faptul că suntem ‘ the underdog’ oarecum pe noi ne ajută să jucăm fără nicio presiune pentru că nu avem nimic de pierdut!”

 

Sânziana Motroc:

„Clasarea pe locul 3 la finalul sezonului regulat este o bucurie, dar în același timp nu o mare surpriză pentru noi. Ceea ce a dus la această realizare este munca noastră - o echipă unită și bine închegată, disciplină și programul  de pregătire foarte bine organizat. Am dovedit că suntem o echipă care s-a concentrat foarte bine în anumite momente dificile, tratând serios fiecare meci din campionat. 

Consider că vestiarul este foarte important și,  pentru a face performanță, echipa trebuie să fie sudată, grupul fiind superior oricărei jucătoare luată individual. Consider că acesta este un mare atuu pentru noi, împreună cu staff-ul nostru și conducerea clubului. 

Legat de Cupa României, au fost două meciuri grele. Pe primul l-am pierdut 3-1, ceea ce ne-a ambiționat foarte tare pentru retur. Ne-am dorit foarte mult să ne calificăm mai departe și mă bucur că am reușit să întoarcem soarta seriei și să ne aflăm astăzi aici. 

Într-adevăr la Mioveni mergem pentru totul sau nimic. Chiar dacă Blaj are o echipă foarte puternică, noi facem deplasarea la Mioveni pentru două victorii, cum este și normal să gândim . Am muncit foarte mult să ajungem în semifinală și vom da totul pe teren.

Deși este o premieră pentru CSO Voluntari calificarea în F4, este rezultatul muncii noastre din vară până acum. Avem cele mai bune condiții pentru a face performanță, un staff tehnic implicat și profesionist, toate sub bagheta conducerii clubului CSO Voluntari.

Noi nu ne considerăm “the underdog” . Am demonstrat-o în meciurile jucate până acum  că facem față oricărui adversar . “It’s not the size of the dog in a fight, it’s the size of the fight in the dog”- Mark Twain”

 

Diana Veres:

„Am avut un sezon foarte bun, am reușit să facem multe surprize plăcute. Este adevărat că am și pierdut câteva puncte care trebuiau să ne aparțină, dar per total am avut o formă bună și mă așteptam la asta pentru că am muncit mult și ne-am facut treaba. Întotdeauna este loc de mai bine, așa că sperăm ca după play-off să obținem o clasare pe o poziție superioară. 

Consider că suntem o echipă foarte bine sudată atât în teren, cât și în afara lui, alături de un staff care a fost mereu alături de noi, antrenori dedicați care au pregătit foarte bine fiecare meci pentru ca noi să știm exact ce avem de făcut în timpul confruntărilor. 

Primul meci din seria cu Dinamo București a fost un moment greu pentru noi întrucât nu am reușit să punem în practică ce am pregătit la antrenament. Mă bucur că am reușit să revenim în meciul retur. 

Sunt convinsă că o să dăm tot ce avem mai bun pe teren, este șansa noastră să demonstrăm că suntem o echipă puternică și să cucerim cupa. Este rândul nostru după ce băieții de la baschet au reușit această performanță. 

Este o calificare muncită pe care o merităm pe deplin și sperăm să facem o "surpriză" frumoasă, să avem un joc cât mai curat, să ne bucurăm de fiecare fază de joc și cu siguranță o să reușim ce ne-am propus!

 

Meciul poate fi urmărit în direct astăzi, sâmbătă, 19 martie, începând cu orele 15:00, pe TVR 3.