În cursul serii de ieri, echipa de baschet CSO Voluntari a ajuns în Turcia, acolo unde se pregătește de ultimele trei meciuri amicale din presezon.

După cum v-am povestit, formația noastră se va duela, printre altele, cu Galatasaray Odeabank Istanbul, fostă câștigătoare EuroCup, actualmente înscrisă în ediția 2021/2022 a Basketball Champions League și, desigur, cu un istoric bine-cunoscut atât în Turcia, cât și în lumea baschetului de pretutindeni.

Fondată în 2011, formația turcă a reușit să bifeze nu mai puțin de 16 titluri de campioană, ultimul fiind în sezonul 2012/2013, dar și 3 cupe ale Turciei. La momentul actual, întreg staff-ul echipei este de naționalitate turcă, antrenor principal fiind Ekrem Memnun, ajutat de cei doi antrenori asistenți, Tuluay Demirkus și Gokhan Turan.

Astfel, ne așteaptă o adversară puternică și un lot de jucători experimentați, un adevărat test pentru noi, cu doar puțin peste o săptămână până la SuperCupa României. Iar această partidă va fi chiar prima a acesteui turneu, astăzi – luni, 13 septembrie – începând cu orele 16:00.

Pe poziția conducătorului de joc Galatasaray se bazează pe Dee Bost, un jucător de 32 de ani, cu dublă cetățenie (americană și bulgară), care vine după trei sezoane petrecute la Monaco, în prima ligă a Franței. În ultimun său an petrecut acolo (sezonul 2020/2021), acesta a înregistrat medii de 11.3 puncte, 2.2 recuperări și 4.1 pase decisive pe meci.

El a mai bifat de-alungul timpului echipe precum: Zalgiris, Trabzonspor, Strasbourg sau Zielona Gora, ultima fiind în sezonul 2015/2016, când a și fost coleg de echipă cu jucătorul nostru, Vlad Moldoveanu. De altfel, aceasta este prima întâlnire dintre cei doi pe un teren de baschet încă de atunci, de această dată în calitate de adversari.

Ca shooting guard principalul remarcat al acestora este Melo Trimble. Jucător american, în vârstă de 26 de ani, cu experiență în primele lige ale Australiei și Puerto Rico, Melo vine după un ultim sezon petrecut în Spania, la Fuenlabrada, unde a înregistrat medii de 16.4 puncte, 2.4 recuperări și 3.4 pase decisive pe meci.

Pe poziția patru, adversarii noștri se bazează în principal pe Okben Ulubay, jucător turc în vârstă de 25 de ani. El a performat în mare parte pentru echipe din Turcia, excepție făcând FMP Beograd ( Liga Adriatică), iar pe plan local cele mai importante nume au fost Anadolu Efes și Darussafaka. În cel mai recent sezon, alături de Aliaga Petkim Spor, Ulubay a avut medii de 7.9 puncte, 1.8 recuperări și 2.3 pase decisive.

Un jucător foarte important din lotul acestora este și centrul, David Kravish. Jucător american, în vârstă de 29 de ani, David a evoluat în trecut pentru echipe precum Tsmoki-Minsk sau Manresa, iar sezonul trecut a avut medii de 12.7 puncte, 8.4 recuperări și 2.3 pase decisive pe meci în prima ligă a Germaniei, alături de Brose Bamberg.

În final, ultimul jucător din acest „STARTING 5” este Devaughn Purcell, un jucător american cu calități foarte bune, în vârstă de 29 de ani.Acesta a performat de-alungul carierei pentru echipe precum Bakken Bears (Danemarca), Hapoel Tel Aviv (Israel), Le Portel (Franța), iar sezonul trecut l-a găsit la Tofas Bursa, în Turcia. Acolo a înregistrat medii de 15.3 puncte, 4.1 recuperări și 2.2 pase decisive.

Alte nume din lotul celor de la Galatasaray Istanbul ar fi: Kerry Blackshear Jr., Canberk Kus, Ege Arar, Goksenin Koksal, Ridvan Oncel, Eray Aydogan și Sadik Kabaca.

Partida va avea loc în arena Sinan Erdem Dome, locație cu o capacitate de 16.000 de locuri pentru meciurile de baschet, ce a găzduit de-alungulu timpului evenimente majore din toate sporturile și domeniile. Din baschet, putem aminti: FIBA World Championship 2010, Euroleague Final Four 2011, Euroleague Final Four 2017 și EuroBasket 2017.

Duelul debutează la orele 16:00, accesul spectatorilor nefiind permis.

Vom reveni cu detalii atât aici, pe site, cât și pe paginile de Facebook și Instagram ale echipei noastre.