IEG devine noul partener al echipei de baschet CSO Voluntari!

Performanțele obținute la nivel de club și proiectele educaționale în care sportivii noștri sunt implicați atrag tot mai mult atenția companiilor din mediul privat și oamenilor de business care înțeleg importanța asocierii sportului cu școala și stilul de viață sănătos.

De altfel, nu mai este un secret că CSO Voluntari țintește marile victorii și în afara terenului de baschet, programul #WeTheSouth îndreptându-și atenția către comunitate, în general, adolescenți și copii în mod special.

Formarea tinerilor ca oameni de succes – rețetă la care educația prin sport contribuie din plin – nu este doar obiectivul nostru sau o dorință personală, ci un ideal la care Inception Elite Group își dorește să contribuie! Astfel, sportul ca mijloc de formare și dezvoltare a devenit liantul unei colaborări care începe odată cu luna martie și care aduce IEG nu doar pe echipamentul de joc al seniorilor, ci și în susținerea programului juvenil!

Inception Elite Group este o companie de consultanță, ancorată în strategie și rezolvare a situațiilor problematice, fie că vorbim de legislație națională sau europeană, relații publice și cu media, comunicare pe timp de criză, securitate cibernetică sau managementul reputației unei instituții.

Echipa IEG este una de top și cuprinde foști membri de înalt nivel ai guvernelor europene, departamentelor și agențiilor de stat – oameni al căror „know-how” în domeniile menționate mai sus asigură clientul companiei că are parte de o echipă experimentată, obișnuită să livreze rezultate de top.

 

Rareș Mănescu, Inception Elite Group, a vorbit de asemenea despre acest parteneriat:

„ Sportul modelează caractere.

Ca om, ca părinte, ca sportiv am crezut mereu în aceste cuvinte, care pentru mine au însemnat un adevărat crez după care mi-am ghidat activitatea și viața de zi cu zi. Consider că sportul este una dintre cele mai importante realizări ale omenirii. O formă de comunicare, un mijloc de dezvoltare, un spirit care excede oricăror  diferende sau diferențe dintre oameni.

Sportul are puterea de a schimba lumea pentru că unește oamenii în jurul unui singur obiectiv. Creează oportunități pentru individ, îmbunătățește sănătatea fizică, mentală și emoțională, dezvoltând în același timp încrederea în sine și un sentiment de autonomie. Totodată, este  un instrument privilegiat de integrare deoarece poartă în mod firesc în el valorile respectului, toleranței și efortului.

La nivel de comunitate, sportul este un mijloc de a crea un mediu în care oamenii să se poată reuni și să lucreze pentru un obiectiv comun, să exprime respectul față de ceilalți și să împărtășească un spațiu comun.

Educaţia fizică şi sportul creează un nou cadru de cooperare între popoare, prin transformarea culturii războiului, a violenţei şi discriminării într-o cultură non-violentă, a toleranţei şi solidarităţii.
Activităţile fizice favorizează, prin modul lor specific de organizare, stabilirea de contacte interumane, de dialog intercultural şi de cooperare internaţională. Sportul, prin mijloacele lui specifice, favorizează respectarea unor reguli comune, depăşind barierele geografice, politice, sociale şi economice.

Existenţa organismelor sportive internaţionale face posibilă afilierea reprezentanţilor diferitelor naţiuni şi stabilirea unui dialog structurat, pentru dezvoltarea practicilor şi culturii sportive, la care participă federaţiile de specialitate, organizaţiile sportive tutelare, comitetele olimpice naţionale, alte organizaţii europene şi internaţionale, precum şi alţi factori implicaţi în domeniul sportului, inclusiv partenerii sociali.

 

Cooperarea internaţională este condiţia universală de dezvoltare echilibrată a sportului în toate ţările. Expresia acestei cooperări o reprezintă Cartea Albă a Sportului, care prevede acţiuni de orientare a activităţilor Comisiei Europene, legate de acest domeniu.
Toate aceste elemente care arată importanța sportului pentru individ, pentru comunitate și pentru societate, sunt astăzi mai valabile ca oricând.

Acum când oameni nevinovați cad victimă ororilor războiului, lumea, așa cum o știm, are nevoie de speranță. Iar sportul poate oferi speranță. Este vremea ca armele să tacă, iar sportul să vorbească. Să lasăm sportul să se unească pe toți. Să lăsăm diplomația prin sport să își facă treaba.

Așa cum spuneam, sportul modelează caractere. Dacă acest crez este valabil pentru fiecare individ, el trebuie să fie valabil pentru întreaga omenire. Așadar, sportul va modela lumea, care cu siguranța va fi mai bună.

Iată ce spunea un mare sportiv al lumii, Michael Jordan, despre dezvoltarea ca individ, despre modelarea caracterelor prin sport și despre ce înseamnă a reuși: ”Am ratat mai mult de 9000 de aruncări în cariera mea. Am pierdut aproape 300 de jocuri. De 26 de ori mi s-a dat încrederea că o să dau coșul care o să ne aducă victoria și am ratat. Am dat greș din nou și din nou și din nou. Și de aceea am reușit. 

Să urmăm așadar cu toții exemplul său și să facem împreună o lume mai bună, cu pace și armonie.”

 

Pe siteul www.inceptionelite.com puteți găsi mai multe detalii despre partenerul nostru, evenimentele sale, studii deosebit de interesante și echipa din spatele proiectului.
Noi ne bucurăm să îi avem alături de noi și de-abia aștepăm să le organizăm un ”teambuilding” mai special, în Sala Gabriela Szabo, aducându-i în aceeași echipă cu sportivii și antrenorii noștri, pentru a împărtăși idei și a dezvolta discuții în baza valorilor care se reflectă atât de bine pe terenul de baschet, cât și în lumea businessului și a consultanței: spiritul de echipă, responsabilitatea, disciplina, respectarea adversarului dar, mai ales, a planului de joc.