CSO Voluntari și SLooP vor să-i ajute pe jucătorii tineri să reușească. Nu doar în a marca de la distanță sau în a dribla spectaculos pe terenul de baschet ci, mai ales, în a fi lideri prin exemplu. Ne dorim ca ei să ducă mai departe educația prin sport, din sală - acasă, la școală, în cartier și în mediul online. Copiii sunt ambasadorii proiectului nostru și ai valorilor sportului, iar seniorii formează locomotiva de care sperăm să legăm cât mai multe vagoane ale noilor generații. 

 

Ce este un mentor? 

Mentorii sunt buni ascultători, cărora le pasă și doresc să-i ajute pe tineri să-și dezvolte punctele forte și să-și atingă întregul potențial.

Ce oferă un mentor? 

Un mentor este un model pozitiv care este dispus să ofere prietenie și sprijin pentru un jucător tânăr, ajutându-l să obțină mai mult succes în baschet și în viața de zi cu zi. Îi oferă îndrumare, motivație, sprijin emoțional în explorarea carierelor, stabilirea obiectivelor, dezvoltarea contactelor și identificarea resurselor.

Cine beneficiază mentoratul jucătorilor profesioniști de baschet de la CSO Voluntari? 

Orice jucător sub 16 ani de la CSO Voluntari. Aceștia sunt organizați în 7 echipe: Baby-Mini fete (8-12 ani), Mini băieți (10-12 ani), Baby băieți (8-10 ani), Începători U11, Începători U14, U13-U14 și U15-U16 băieți

Care este durata programului? 

Octombrie 2020 - mai 2021

 

În urma tragerii la sorți, grupele de seniori și grupele draftate de aceștia sunt:

1) Zarko Djuric & Marcu Badiu  - Baby Băieți

2) Cezar Stănescu și Anthony Hickey - Începători U11

3) Vlad Moldoveanu și Joseph Devoe - Mini Băieți

4) Matt McCarthy și Tudor Girbea  - Baby & Mini Fete

5) Dani Popescu și Malcolm Lee  - U13 & U14

6) Dejan Borovnjak și Luca Colceag  - Începători U14

7) Dan Ioan & Sasa Ocokoljic   -  U15 & U16

 

Fiecare grup de mentori va oferi echipei desemnate atât demonstrații ale tehnicilor de baschet, confesiuni pline de inspirație si educație rupte din carierele lor, un comportament demn de niște “role-models”, exemple de echilibru între sport și școală sau antrenament-alimentație-recuperare, dar și un dialog constant pe rețelele de socializare, în sală și în afara ei.

Atunci când va deveni posibilă prezența spectatorilor, mentorii își vor încuraja și invita jucătorii aflați sub aripa lor să vină la partidele pe care le vom juca acasă, să îi asiste și să îi susțină. La fel cum vor face și ei cu fiecare ocazie, atunci când programul le-o va permite.

În tot acest context, campania #SuntemMaiMult a partenerilor noștri de la SLooP ne-a inspirat, regăsind dorința noastră, obiectivele și valorile comune în mesajul lor. #SuntemMaiMult este îndemnul celor de la SLooP la a privi dincolo de etichetele noastre sau ale celor din jur. A descoperi și a purta cu mândrie la vedere mixul de calități care ne face unici și care ne ajută să (ne) facem un pic de bine zilnic.

Da, #SuntemMaiMult decât un club sportiv, niște atleți care bat mingea, antrenori care oferă indicații și persoane publice. Împreună suntem mentori, suport emoțional pentru copii și coechipieri pentru părinții de acasă și profesorii de la școală. Iar lista nu se oprește aici, fiindcă împreună cu SLooP vom continua să scoatem la lumină tot ce e mai bun din comunitatea creată în jurul sportivilor noștri.