După trei sezoane la activ pe prima scenă a baschetului românesc și prezențe atât în Basketball Champions League, cât și în FIBA Europe Cup, ne bucurăm să anunțăm că am acceptat invitația a fi unul dintre cele 16 cluburi care vor lua startul în European North Basketball League, ediția 2023-2024!

În vârful listei argumentelor PRO ale acestei decizii stă scris cu roșu și îngroșat un simplu “Aducem baschetul european ACASĂ”, fiind pentru prima oară în toți acești ani când vom avea posibilitatea de a juca meciurile de pe teren propriu, în Voluntari, în Sala Gabriela Szabo.

 

ENBL este cea mai nouă competiție la nivel european, cu un uriaș potențial de creștere, asigurând totodată beneficii financiare, flexibilitate și suport pentru echipele participante.

Primul sezon înregistrat a fost 2021/2022, unde au luat parte 8 echipe din 7 țări diferite, iar prima câștigătoare din istoria acestei competiții a fost Anwil Wloclawek, echipă care pe 26 aprilie 2023 a reușit să câștige trofeul Fiba Europe Cup!

 

În ceea ce privește sezonul 2022/2023, vorbim deja despre un progres imens, o dorință a mai multor echipe de a fi parte din acest proiect și de un număr total de 15 echipe. Printre acestea se numără: Zielona Gora, Trefl Sopot, Wolves, Budivelnyk, Tartu, Valmiera, Ironi Ness Ziona sau BM Stal Ostrow, deținătoarea trofeului la finalul celor 6 luni de spectacol baschetbalistic.

 

Pentru sezonul care va începe în toamnă, ENBL va cuprinde un număr de 16 echipe, împărțite în 2 conferințe. CSO Voluntari va avea un număr de 7 meciuri garantate, dintre care 3 pe teren propriu, în Sala Gabriela Szabo.

Primele 4 echipe din fiecare conferință la finalul sezonului regulat se vor califica în PLAY-OFF, acolo unde meciurile se vor juca acasă și în deplasare, iar câștigătoarele merg la FINAL 4, turneu organizat de una dintre echipele calificate.

 

Pentru acest sezon a fost deja confirmată formația Bristol Flyers din UK, urmând ca alte nume interesante să fie confirmate în perioada următoare.

 

Astfel, baschetul devine primul sport de echipă din Voluntari care reușește să aducă în orașul nostru meciuri internaționale și suntem foarte mândri că ne putem îndeplini obiectivul de a concura la nivel european în fiecare an. Invitația de a face parte din familia ENBL reprezintă o recunoaștere a performanțelor obținute de CSO Voluntari în ultimii ani și o validare a potențialului pe care proiectul nostru îl are.

Din toamna lui 2023, #WeTheSouth ia cu asalt Nordul!